Saturday, January 13, 2018

Food Review: Kak Jat Ikan Bakar Jalan Bellamy


Sapa suka makan Ikan Bakar, angkat tangan!!!


Sedap wei makan ikan bakar. Ingat lagi kecik2 dulu arwah opah Kak Yong mesti akan bakar ikan terubuk atau bakar ayam guna dapur arang kt belakang rumah. 

Selalu Ikan terubuk la, ayam tu kalau ada rezeki lebih atau arwah opah dah plan nak sembelih ayam yang arwah bela. Maklum la bukan berada sangat masa tu. Pastu cicah ngan kicap dan bawang je. Simple...makan ngan nasi panas, ulam sayur rebus. Makan rebut2 dengan sepupu2 ramai plak masa tu. Bertambah la sedapnya, berselera makan!

Dah tua bangka ni kadang2 rindu nak makan simple2 je. Haritu teringin so ajak la MC pi makan kt Ikan Bakar Bellamy. Selalu Kak Yong akan terus ke kedai Kak Jat. Tak tau ngapa selalu kt sini yang di tuju, dan tak pernah try stall2 yang lain tu. 

Kami makan berdua, order ikan siakap satu...pastu tgk udang mcm best. So tangkap satu pinggan udang bakar.  Alhamdulillah, craving satisfied!






Verdict is 2*: 

1* Makanan: Best sangat, daging ikan fresh, udang pun fresh. Yang best kt sini rempah dia tak overpower rasa ikan tu. Jadi bila cicah dgn kicap tu rasa manis ikan tu terasa. Alamakk...tgh type ni pun rasa terliur...huhuhuh
1* Layanan: Takla mesra sgt, tapi cepat dan efficient. *Disclaimer: Kitorang gi pukul 1130am so mmg takde orang pun masa tu hehehehe
0* Harga: Sedikit rasa mahal di situ sbb dua pinggan nasi dan siakap dan udang, plus sayur dalam RM60+
0* Kebersihan: Typical Malaysian warong style 

Sementelah ada kat page ni, jom follow:
Instagram LBRS @lbrsmy
Youtube Channel @http://bit.ly/lbrsmy-vid
Instagram Kak Yong @kakyong_lbrs 


No comments:

Post a Comment